Direct naar
Goede positie fysiotherapie in de zorg
Dit zijn de thema’s waar we op dit moment mee bezig zijn om de positie van de fysiotherapie te verstevigen.
PAFOZ
Het KNGF pleit al jaren voor een betere toegang tot fysiotherapeutische zorg en een mogelijke stap naar de basisverzekering. Het Zorginstituut adviseert in het traject PAFOZ hoe de toegankelijkheid verbeterd kan worden.
Visie eerstelijnszorg 2030
Vijftien organisaties in de eerstelijnszorg, waaronder het KNGF, staan samen met ZN, VNG en VWS voor de opgave om de eerstelijnszorg toegankelijk te houden.
Samenwerking
Fysiotherapeuten werken in verschillende organisatievormen. Het KNGF helpt jou en je organisatie, om jullie activiteiten op een steeds hoger plan te krijgen.
Digitalisering en gegevensuitwisseling
Binnen Passende Zorg is digitalisering en gegevensuitwisseling een belangrijk thema. Om dit in goede banen te leiden voor fysiotherapeuten, is beleid en ondersteuning nodig.
Werken met data
Als je wilt leren en verbeteren, is de data in alle dossiers een bron van informatie. Maak er gebruik van om te werken aan de kwaliteit van je fysiotherapeutische zorg.
Inhoudelijke speerpunten
Onderstaande onderwerpen hebben onze bijzondere aandacht.
Intramuraal
Op deze pagina geven we informatie en tips voor intramuraal werkende fysiotherapeuten.
Beweegzorg
De zorg voor bewegen en de toegevoegde waarde van fysiotherapie bij preventie en gezonde leefstijl staat hoog op de agenda bij het KNGF.
Prehabilitatie
Prehabilitatie is een voorbeeld van passende zorg. Fit de operatie ingaan, bevordert het herstel ná de operatie en verkleint de kans op complicaties.
Standpunten belangenbehartiging
Het KNGF heeft een heldere mening over alles wat met fysiotherapie en de positie van fysiotherapeuten te maken heeft. Daarom verwoorden we onze standpunten zo duidelijk mogelijk. Ook behartigen we de belangen van de fysiotherapie bij de politiek. We laten zien dat optimale inzet van fysiotherapie de zorg beter en doelmatiger maakt.
Denk en praat mee over beleid
Als KNGF-lid kun je meedenken over het beleid in webinars en bijeenkomsten. Regelmatig organiseren we online en fysieke bijeenkomsten over onderwerpen en landelijke programma’s die gevolgen hebben voor ons vak. Ook halen we input bij onze leden op door middel van vragenlijsten. Zo heb jij invloed op de ontwikkeling en de kwaliteit van het vak.