Toolkit voor de leden van NFP
De NFP is dé erkende vereniging voor alle gespecialiseerde fysiotherapeuten die werkzaam zijn in en interesse hebben voor het domein van de psychosomatische fysiotherapie. Voor de leden van de NFP zijn producten ontwikkeld.
NFP leden delen ervaringen en tips binnen de Siilo App
Je kunt de app downloaden in de Appstore en in de Playstore. De app is te gebruiken voor en door leden, niet leden en patiënten. We hebben ook de veel gebruikte adem-app eraan gekoppeld. Hiermee hebben we een groot bereik als psychosomatisch fysiotherapeuten.
Speciaal voor onze leden biedt de NFP de mogelijkheid om via Siilo kennis en ervaringen te delen rondom ons mooie vakgebied. Als NFP-lid kan je je aanmelden door:
- Download de Siilo app in de Apple store of de Play Store en registreer jezelf
- Stuur een mail naar communicatie@kngf-nfp.nl dat je aan de app toegevoegd wilt worden
- Vermeld daarbij de naam waaronder je ook geregistreerd staat in Siilo
- Wineke Snel zal je een acceptatieverzoek sturen, wanneer je die accepteert wordt je toegevoegd aan de groep.
Folder ‘Bent u uit balans?
Op dit moment is de folder ‘Bent u uit balans?’ niet meer te bestellen. Leden kunnen de folder wel gratis downloaden en printen.
Presentaties
In dit onderdeel van de toolkit kan je presentaties vinden die je kunt gebruiken ter inspiratie of om delen uit over te nemen. Zodat we niet allemaal het wiel opnieuw uitvinden!
- PSF presentatie 2023 – Deze PowerPoint kan je gebruiken als je in gesprek gaat met een verwijzer en je uitleg gaat geven over wat de psychosomatisch fysiotherapeut doet.
- NFP geschiedenis PSF – Thirza heeft deze presentatie gemaakt in opdracht van de Stichting Geschiedenis Fysiotherapie (SGF). Voor als je meer wilt weten over de totstandkoming van ons vak.
- Andere kijk op lage rugklachten – John Bos – (neuro)psycholoog en manueel therapeut John Bos laat de fysiotherapeutische behandeling van lage rugklachten in een historische notendop zien en de transitie naar de biopsychosociale benadering.
- Netwerkintake – Op 13 april 2023 waren alle regionale psychosomatiek netwerken uitgenodigd om met elkaar (online) in contact te komen en kennis en ervaring te delen. Voor het inhoudelijke onderdeel vertelde Floortje Scheepers, hoogleraar innovatie bij UMC Utrecht, over de ‘netwerkintake’; een middel om de positie als regionale netwerk te versterken. Bij de netwerkintake krijgt de patiënt inzicht in zijn/haar meest urgente belemmeringen en wordt een beroep gedaan op de zelfmanagement. Het model is domein overstijgend.
Positioneren
Goede samenwerking in jouw wijk is van groot belang. Weten verwijzers en cliënten je te vinden en weten ze wat je (niet) doet? Hier kan je ondersteunende middelen vinden die je kunt gebruiken om jezelf te presenteren.